5, 7 en 26 mei 2015

Digital Storytelling in een educatieve context (Workshop)

Digital storytelling is een methodiek waarmee elke mogelijke doelgroep, door het maken van een historisch digitaal verhaal, van documenten kan leren. Tijdens deze workshop wordt aan de deelnemers getoond hoe ze bronnen uit het archief kunnen verwerken tot een digitaal verhaal. In een notendop krijg je een inleiding tot digital storytelling en educatieve meerwaarde, een stappenplan hoe je een workshop met de klas kan organiseren, enkele voorbeelden van software en apps en wat praktijkvoorbeelden.

Deelnemers aan een workshop digital storytelling verwerven onderzoeksvaardigheden omdat ze bronnen moeten (onder)zoeken om een verhaal te maken. Door hen te confronteren met verschillende bronnen kunnen ze leren dat goede bronnen meerdere lagen bevatten, een opinie of een idee weergeven of conflicterende feiten naar boven brengen. Daarnaast wordt hen stapsgewijs allerlei competenties op het vlak van digitale geletterdheid en mediawijsheid bijgebracht. Mits het aanleren van methodieken zoals digital storytelling kan zelfs een eenmansarchief of een klein museum een educatieve werking ontwikkelen.

Doelgroep: medewerkers van archieven, musea, erfgoedbibliotheken of erfgoedverenigingen. Geen voorkennis nodig.

Deze vorming maakt deel uit van het traject ‘Crossmediale publiekswerking hands-on’, een modulair vormingstraject over het gebruik van methodieken en instrumenten voor erfgoed en storytelling via verschillende digitale media.

Praktisch

Op 5, 7 en 26 mei - telkens op een andere locatie.
Lesgevers: Bart De Nil en Bram Wiercx
Prijs: 50 euro, syllabus en lunch inbegrepen. Inschrijven kan online via de website van FARO
Maximum aantal deelnemers: 15. De cursus zal niet doorgaan bij minder dan 6 deelnemers

  • Terug naar overzicht
met de steun van de vlaamse overheid

Copyright © 2017 PACKED / Legaal / Privacy / Sitemap
Webdesign by thisconnect.be / pixelman.be